اثبات عدم تمکین همسر
- قبل از هر کاری مرد میتواند اظهارنامهای را پر کرده و برای زن بفرستد. این اظهارنامه بعدا میتواند
اثباتکننده عدم تمکین زن باشد. مدارک دیگری نیز میتواند در این زمینه مورد تایید قاضی قرار بگیرد از جمله شهودی که برای آن را شهادت میدهند.
- اگر زن از مرد تمکین نکند، مرد میتواند با مراجعه به دادگاه "
الزام به تمکین زوجه" را درخواست کند.
- این اظهارنامه بعدا میتواند اثبات کننده عدم تمکین زن باشد.
- همچنین مدارک دیگری نیز میتواند در این زمینه مورد تایید قاضی قرار بگیرد از جمله شهودی که عدم تمکین زن را شهادت میدهند.
- شکایت مرد از عدم تمکین زن یک دعوای خانوادگی است که در صورت اثبات منجر به نشوز زن شده و لازم نیست دیگر به زن نفقه بپردازد.
- تمکین تنها شامل زن نمی شود بلکه مرد هم باید تمکین کند.
- اگر مرد خانه مشترک را ترک کند و یا نفقه را نپردازد و یا وظایف خود را انجام ندهد به طوری که مصداق سوء معاشرت باشد، زن میتواند با مراجعه به دادگاه الزام مرد یا حقوق مالی خود از جمله مهریه و نفقه خود یا فرزندان را مطالبه کند.
- در مواردی که توانایی مالی مرد اثبات شود،
عدم پرداخت نفقه از سوی مرد جرم محسوب شده و زن میتواند شکایت کیفری کند تا مرد زندانی شود.
نکات حقوقی عدم تمکین
1 - ذکر این مورد ضروری است که گاهی
دعوای عدم تمکین و اثبات عدم تمکین زن به این منظور است که زن به منزل مشترک بازگردد و به زندگی با همسر و فرزندانش ادامه دهد ؛ اما در بسیاری از موارد ممکن است که دعوای عدم تمکین به خاطر معافیت مرد از پرداخت نفقه اقامه شده و یا به منظور تحت فشار قرار دادن زن و یا به خاطر کسب اجازه ازدواج مجدد به دلیل عدم تمکین زن اقامه شده باشد
2 - در اثبات عدم تمکین زن یا نشوز بودن زن باید تا حدود زیادی مسائل جانبی مربوط به پرونده را نیز مد نظر قرار داد ؛ چه بسا که عدم تمکین یا نشوز زوجه به دلیل ترک زندگی مشترک بوده و در پروندهای دیگر، به دلیل امتناع از تمکین خاص بوده است. حال نحوه اثبات ترک منزل بسیار آسانتر از نحوه اثبات عدم تمکین خاص است.
3- مرد با استفاده از حیله هایی همچون تعویض کردن قفل درب منزل یا عوض کردن منزل مشترک سبب ترک منزل توسط زن شده باشد و جلوی ورود زن به منزل مشترک را گرفته باشد ، نمیتواند در دادگاه عدم تمکین زوجه را ثابت کند .
4 - ترک منزل به خاطر دیدار با بستگان یا انجام امور ضروری به هیچ وجه نمیتواند اثبات عدم تمکین نماید . همچنین اگر زن حین عقد ازدواج شرط کرده باشد که حق تعیین مسکن یا مسافرت دارد ، مرد نمیتواند به واسطه ترک منزل توسط زن، نشوز وی را ثابت کرده و از این طریق از پرداخت نفقه معاف شود .
5- برخی از مردها فکر میکنند که پس از
اثبات عدم تمکین زن در دادگاه، میتوانند زن را به زور به منزل مشترک بازگردانند یا اینکه آثار عدم تمکین زن ، محرومیت وی از پرداخت مهریه یا حتی مجازات یا زندانی کردن
زن ناشزه است. در حالی که هیچ یک از این مطالب صحیح نیست و نمیتوان کسی را به زور وادار به برقراری وظایف زناشویی کرد. در نتیجه اثبات عدم تمکین زن صرفا سبب عدم تعلق نفقه و دریافت اجازه ازدواج مجدد مرد خواهد بود.
وکلای دفتر حقوقی حق گرا میتوانند به شما در این زمینه مشاوره حقوقی دهند، همچنین میتوانید پرونده حقوق خانواده خود را به وکیل خانواده مجرب این
دفتر حقوقی بسپارید تا با خیال راحت وکیل شما موارد قانونی آن را برای شما پیگیری کند.